[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 1525: Undefined array key "topic_tags_visibility"
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 1526: Undefined array key "timer_statistics_visibility"
Hannah attended some college and earns 20% more than the average perso : Data Interpretation Sets

Last visit was: 22 Jul 2024, 15:16 It is currently 22 Jul 2024, 15:16

Close

GRE Prep Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GRE score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Close

Request Expert Reply

Confirm Cancel
SORT BY:
Kudos
Verbal Expert
Joined: 18 Apr 2015
Posts: 29147
Own Kudos [?]: 34186 [6]
Given Kudos: 25534
Send PM
Verbal Expert
Joined: 18 Apr 2015
Posts: 29147
Own Kudos [?]: 34186 [2]
Given Kudos: 25534
Send PM
Verbal Expert
Joined: 18 Apr 2015
Posts: 29147
Own Kudos [?]: 34186 [1]
Given Kudos: 25534
Send PM
Intern
Intern
Joined: 10 Jul 2023
Posts: 12
Own Kudos [?]: 8 [0]
Given Kudos: 29
Send PM
Re: Hannah attended some college and earns 20% more than the average perso [#permalink]
Carcass wrote:
OE

Hannah’s current earnings are 20% greater than the category average, which makes them 1.2 × $750 = $900 per week. If she takes a 50% pay cut for 30 weeks, her lost wages will be 900/2*30=$13,500. Adding that to the college expenses of $6,000, Hannah needs to make up a total of $19,500. When she gets her degree, Hannah will be making $1,200 per week. If she hadn’t cut back her hours to attend school, she would still be making $900 per week, so she is recouping her $19,500 at the rate of $1,200 − $900 = $300 per week. So, it would take Hannah $ 19,500/300=65 weeks



" If she hadn’t cut back her hours to attend school, she would still be making $900 per week, so she is recouping her $19,500 at the rate of $1,200 − $900 = $300 per week "

I don't get this why are we doing this subtraction, can't we just put 19500/1200=16 weeks
Moderators:
GRE Instructor
52 posts
GRE Forum Moderator
29 posts
Moderator
1093 posts
GRE Instructor
218 posts

Powered by phpBB © phpBB Group | Emoji artwork provided by EmojiOne