Carcass wrote:
OE
The question states that $500,000 was given to employees rated A, B or C as follows: A employees received twice the amount that C employees received, and B employees received one and a half the amount that C employees received. There were 50 A employees, 100 B employees and 150 C employees. The question asks how much was paid to each A employee. The answers are in order from least to greatest, so Plug In the Answers. Begin with (C).
If $740 was paid to each A employee, then $740/2=$370 was paid to each C employee,
and 1.5 × $370 = $555 was paid to each B employee, which means that the total amount paid to all employees would be equal to (50*$740)+ (150*$370)=$148,000 This is quite short of $500,000, so eliminate (A), (B), and (C).
Try (D). If $1,250 was paid to each A employee, then $1250/2=$625 was paid to each C employee, and 1.5 × $625 = $937.50 was paid to each B employee, which means that the total amount paid to all employees would be equal to (50*$1250)+(100*$937.50)+(150*$625)=$250,000. Eliminate (D). The correct answer is (E). Note that $250,000 is one-half of $500,000, and $1,250, (D), is one-half of $2,500, (E).
Is there any other way of solving it?This will take too much time in Test